Zene gyerekkorban

Már egészen kiskorban nagy szerepe van a zenének, a daloknak, dallamoknak egy ember életében. Zene nélkül az élet biztosan sivárabb lenne. Az újszülöttek kiságya felett is ott forog a zenélő körforgó, és megannyi altatódalt játszó kütyü elérhető a számukra.

Nincs is annál varázslatosabb, mint egy csecsemő érkezése előtt a berendezett babaszobában feltekerni a körforgót, és átélni a meghitt hangulatot. Tehát már kisbabakorban is meghatározó szerepe van a zenének, dallamoknak. Nagyon sok mindent tanítunk a gyermekeinknek mondókák, dalok formájában, sokszor így is altatjuk el őket. Ez sokat ad hozzájuk, fejleszti őket, és játékos tanulásra motiválja őket. A zene jelentősége nagyon meghatározó minden életszakaszban. Az óvodában is nagyon sok dalt, mondókát és éneket tanulnak, talán ebben a korban a legfogékonyabbak ilyen formában a tanulásra.

A zenés tanulás végigkíséri az embert élete során, örömöt csempészve a tanulási folyamatba. A meséket is telerakják énekekkel, hangszerekkel. Nagyon fontos a hangszereket is megismertetni gyermekeinkkel, már kiskorban is játék hangszereket vásárolhatunk nekik, hogy barátkozzanak velük, és időben kiderüljön, melyik áll hozzájuk a legközelebb. A zene akár egy életen át tartó társsá válhat egy hangszeren vagy éneklésen keresztül a számukra, nem árt időben odafigyelni erre.