A Magyar Zene Háza

Ismét bővült a magyar kulturális paletta egy új épülettel, ráadásul egy impozáns, látványos, különleges kiadással. A Magyar Zene Háza emeli fővárosunk és kultúránk színvonalát, új otthont adva a zenei előadásoknak.

Maga az épület is gyönyörű, egyszerre ad otthont érdekes kiállításoknak, koncerteknek, zenei és családi programoknak. Egy új közösségi központ, a város egyik közkedvelt helyén, a Városligetben. Stílusosan a Magyar Kultúra Napján adta át Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke az épületet a Liget Budapest Projekt keretében. Építészeti stílusát tekintve egy igazi ikonikus és kortárs építészeti remekműről beszélhetünk, melyet a japán sztárépítész, Sou Fujimoto tervezett.

Az épület komoly hiánypótló szerepet tölt be hazánkban, hiszen számos híres zeneszerzőnk van, akik világraszóló alkotásaikkal gazdagították a zenei kultúrát, mégsem volt eddig ennek megfelelő és méltó központja hazánkban a magyar zenekincs számára. Most a Magyar Zene Háza hivatott ezt az űrt méltó módon betölteni, és elfoglalni helyét a zenetörténet központjában, hiszen ez lesz a magyar zenei élet központja.