Mi is az a motivational maps igazából?

Sokan nem tudják, hogy hány olyan szolgáltatás van már házakban elérhető közelségben, melyek révén önismeretre, illetve társas ismeretre tehetünk szert.

Sok olyan ember van, coachok, akik kifejezetten arra tették fel az életüket, hogy megkeressék azokat a szokásrendszerben rejlő apróbb hiányosságokat, pontatlanságokat, alkalmi igénytelenségeket, melyre, ha fény derülne, akkor minden bizonnyal gyors és pozitív változás állna be az emberek életében. Sokféle coach van, sokféle foglalkozást kínálnak. Van, aki magánéleti dolgokban segít, van, aki lelki gondokban és persze olyan is, aki munkahelyi válságokban nyújt szakszerű segítséget, gyakran a motivational maps felhasználásával.

A munkahelyi tanácsadás célja többnyire olyasmi, hogy hogyan osszuk be helyesen az időnket, hogyan legyünk jó managerek, vagy épp, hogy miképp motiváljuk magunkat és a dolgozóinkat. Utóbbi sok szálon összefügg az önismeret kérdésével, nem is csoda, hogy egy motivational maps nevű teszttel keresik a választ arra, hogy kit mi hajt, mi motivál?

motivational maps lényege, hogy a kérdések révén feltárják, hogy az adott személy milyen jellegű munkában érzi otthon magát, azaz, hogy milyen feladatok, milyen pozíciók, milyen munkahelyi környezet lennének előnyös hatással a munkavégzésére.