Mennyezeti karnis a diszkrét megjelenés jegyében

A mennyezeti karnis az a karnisfajta, amelyik nem kelt különösebb feltűnést egy térben. Előnyei közé sorolható az a tulajdonsága is, hogy a mennyezeti karnisnak köszönhetően magasabbnak tűnhet a helyiség, és sok problémát képes kiküszöbölni.

A diszkrét mennyezeti karnis rögzítése akkor is megfelelő választás, amikor a plafon és az ablak között nagyon kevés hely van, vagy szinte egyáltalán nincs hely. A mennyezeti karnisoknak köszönhetően pedig a hatás egyenesen drámai. Ahol a ma már egyre nagyobb teret hódító, divatos, nagy ablakok vannak a házban elhelyezve, ott például kifejezetten előnyös választásnak számítanak a mennyezeti karnisok.

Ugyanis a teret még barátságosabbá és meghittebbé tudják tenni a plafontól a földig érő függönyök. A színválasztásra a függöny esetében itt azért is érdemes kiemelten figyelni, mivel nagy felületet fed le a függöny, így érdemes a stílusos, diszkrét megjelenés mellett dönteni. Jó, ha nem kelt különösebb feltűnést a függöny színe, mégis harmonizál a térrel és a szoba berendezési tárgyaival.

A mennyezeti karnis által egy impozánsabb függöny zuhataggal számolhatunk, ami tényleg nagyobb teret fed is le és foglal is el, ennek köszönhetően nagyon elegánssá varázsolható jó ízléssel az ablak arculata belülről is. Széles ablakok esetében különösen jó megoldás ez a karnisfajta, mivel segít megnyújtani a teret, így a magasság illúzióját is keltve. Az ablak is nagyobbnak tűnhet ezzel a mesterséges optikai csalással, ami kellemes hangulatot áraszt. A jobbotlet.hu oldalán érdemes körülnézni, a minőségi választás reményében!