Így lesz a csarnok építés gyerekjáték profi kivitelezővel

Egy megrendelő számára a precíz, gyors és korrekt áron történő kivitelezés az első – és érthetően így van ez a csarnok építés esetében is.

Mivel legtöbbször nagy projektekről (akár többszáz milliós költségekkel) van szó, nagyon fontos, hogy megfontolt és alapos döntéseken nyugvó folyamatot indítsunk el, ha csarnok építésre szánjuk magunkat.

Ahogy fentebb említettük, a csarnok építés folyamata több mérföldkőből is áll, amiket érdemes szem előtt tartani. Lássuk ezek közül a leglényegesebbeket:

  1. Tervezés és a szükséges engedélyek beszerzése

Ennél a pontnál kiemelten szükséges, hogy a kivitelezővel alaposan konzultáljunk terveinkről, amik alapján gyakran látványtervet is kapunk. Tapasztalatok szerint egy profi csapat 2-3 hónap alatt elkészíti számunkra a legfontosabb terveket.

Az különösen nagy segítséget jelent, ha a megbízott csapat nemcsak a csarnok építésben, hanem a szükséges engedélyek beszerzésében is részt vesz.

  1. Előkészületek, tereprendezés

Előfordulhat, hogy a munkálatokat bontás előzi meg, amihez speciális munkagépek kellenek. Egy kivitelező csapat általában rendelkezik saját gépparkkal, aminek köszönhetően nem kell megvásárolnunk magunknak a költséges eszközöket, vagy hosszú időt várnunk azok bérlésére.

  1. Kivitelezés

A csarnok építés érdemi része a fenti pontok után kezdődhet meg. Az alapozás, szerkezet előkészítés, majd felállítás következik. Ezek után pedig a nyílászárókat is elhelyezik, valamint a belső elemeket is helyükre igazítják (amibe beletartozik a fűtés-, víz-, villany, esetleg gázszerelés is).