Műfű: amitől a szomszéd kertje már nem zöldebb

Sajnos kénytelenek voltunk lecserélni a gyepet egy idő után, mivel megállíthatatlanul elkezdett terjeszkedni a moha, így fokozatosan halt el a szép dús fű, és ez a folyamat sajnos visszafordíthatatlan lett.

Feltűnt egy ideje viszont, hogy a szomszédom gyepje nem veszít semmit az állapotából, évek óta ugyanazt a friss, zöld hatást adja. Amikor megkérdeztem mi a trükk, elárulta, hogy műfüvet vásárolt a Műfűplacc webáruházából. Végső elkeseredésemben kerestem fel őket, ahol valóban ráakadtam többféle műfű típusra, amelyek egyaránt ideálisnak bizonyultak számunkra.

A leginkább az tetszett benne a legjobban, hogy nem kell karbantartani egyáltalán, miután lehelyeztem. Már a legtöbb hétvégénk azzal telt, hogy nyírni, locsolni, gondozni stb. Hát ez most végre megszűnt. Persze fontos volt, hogy megfelelő alépítményt helyezzünk ki alá, hogy ne keletkezzenek gyomok, gazok, vakondtúrások a kertben.

A következő, ami miatt műfüvet vettünk, hogy úgy voltunk vele, inkább most költünk rá többet, és utána semmit, mert ilyen szempontból szerintem a leginkább költséghatékony megoldás. A valódi gyepet annyit kell gondozni később, és annak anyagi vonzata is van, ennek csak a megvételkor, ami sokkal jobban megtérült így nekünk.

Nem utolsó sorban kifejezetten értékeltük azt is, hogy strapabíró, így akármilyen nagy igénybevételt elvisel. Ettől teljesen gyermek- és állatbarát, ami nekünk, 4 gyerekkel és két kutyával egyáltalán nem tűnt ellenszenvesnek. A műfű további szépségét adja, hogy örökzöld, így nem fakul el, nem barnul, amire az előző, igazi gyepünk sajnos igen hajlamos volt. Már nem volt jó kinézni gyakran a kertre ettől. Nem utoljára, amiért a műfű volt a legideálisabb jelölt nekünk, hogy rendkívül hosszantartó, és így folyton biztosítja a tartós zöld hatást, akármilyen típust választunk. Nekünk ez rendkívül sokat jelentett az előző frusztrációk után.