5 ok az otthon illatosítására

Az illatok, aromák, illatanyagok (bárhogyan is hívjuk őket) konkrét reakciók kiváltására használhatók. Például; a relaxáció segítésére, a jobb alvásért, a koncentráció elősegítése, a kreativitás serkentése, a motiváció növelése, sőt még a szexuális vágy fokozása is szerepelhet egy füstölő hatásainak sorában.

Most nem vennénk sorra azokat a szertartásokat, amelyeken használnak füstölőt, inkább a mindennapi, otthoni égetés okaira keressük a választ.

Első és legfontosabb az, hogy meghatározott illatanyagok vagy összetevők meghatározott célokra használhatók.

1

Ellazít egy nehéz nap után

Gyújtson meg egy füstölőpálcát, vagy kúpot és dőljön hátra a kanapén egy csésze tea vagy egy könyv mellett lágy zenével. Alternatív megoldásként fürödj le, és cseréld ki a mécseseid egy vagy két füstölőpálcára. Vagy akár együtt is maradhat. A lágy illatok és fények értékessé teszik az énidőt és kisimítja a homlokod a mindennapi nehézségek után.

Javaslat: szantál, cédrusfa

2

Csökkenti a stresszt és a szorongást

Egy jól ismert, békét jelentő szag csökkenti a pulzusszámot és a légzést. Zárd ki elmédből az aggódást és az egyik dologról a másikra való csapognást. Ehhez válassza a legtisztább és legjobb minőségű snepáli, vagy japán illatokat.

Javaslat: levendula, rozmaring, citronella, gyömbér Japán füstölők közül a Föld típusúak

3

Növeli a kreativitást

Egy jól megválasztott illat segítségével fejlesztheti saját képességeit, ösztönözheti az ötleteit és javíthatja a szellemi teljesítményét. A parfümgyártók is tudják, hogy vannak olyan aromák, melyek az agy egy bizonyos részeit izgalomba hozzák. Ugyanígy a füstölőknél  is vannak nappali, élénkítő, kreativitást serkentő illatok.

Javaslat: agar, aloe,  citromfű és a grapefruit. Japán füstölők közül a tűz típusúak

4

Álmatlanság ellen

Az ellazító, streszoldó illatok egy speciális típusa az, melyet kimondottan az elalvás elősegítésére és a nyugodt éjszakai pihenés megtalálására használnak. Alvás előtt egy órával gyújtsuk, tehát nem szabad elaludni mellette!

Javasolt illatok: levendula, kamilla, illetve a japán füstölők közül a víz típusúak

5

Tértisztítás

Ha túl sokan vannak egy szobában, vagy kellemetlen dolgok történtek, esetleg meg szeretnél szabadulni egy rossz emléktől vagy benyomástól, akkor a tértisztítást javasoljuk. Ennek a keleti kultúrától kezdve mindenütt nagy hagyománya van, számos rituálé kapcsolódik hozzá – gondoljunk csak a “tömjénezés” kifejezésre! Egy alapos szellőztetés után a tértisztító illatok megkönnyebbülést, jobb hangulatot hozhatnak.

Javasolt illatok: fehér zsálya, tömjén, sárkányvér, boróka

Ezeken az illatokon túl számos más is létezik, a füstölők hatását és jelentését megismerheted, így tudatosabban fogsz választani, nem pusztán a doboz alapján.