Fontos a költöztetés, ha új lakást készülsz venni

Amikor új otthon vásárlásán gondolkodunk, akkor meglehetősen sokféle teendő elé nézünk majd. Először is szükség lesz arra, hogy a meglévő ingatlanunkban értéknövelő fejlesztéseket vigyünk véghez, másodszor szükségünk lesz arra, hogy a felújított lakást jó áron el tudjuk adni, harmadszor pedig a költöztetés során is a lehető legpraktikusabb utat kell választanunk.

Az első lépés során, azaz az értéknövelő felújítás során, azt érdemes végiggondolni, hogy milyen fejlesztések fognak nekünk a lehető legtöbbet kamatozni az értékesítés során. A minap beszéltem valakivel, aki azt mondta, hogy az általuk kinézett ingatlan esetében bár több milliós felújítást eszközölt az előző tulaj, de azok nem praktikus vagy épp kényelem, komfortnövelő újítások voltak, hanem luxuscikkek, mint a jakuzzi meg a moziterem. Ha el akarod adni a lakásodat, mégpedig jó áron, akkor praktikus dolgokat újíts fel. Illetve az is fontos, hogy design szempontjából megnyerő legyen a hely. Ha lakberendezőt nem is, de egy home stagert érdemes elhívnod, hiszen ők pont az eladásra készítik fel a lakásokat, befotózásra.

A második lépés a hirdetés. Egy lakás meghirdetése nem csak ingatlanközvetítők révén működhet, bár ajánlott szakembert hívni, ha nem akarsz hosszú órákat tölteni a megfelelő hirdetések elkészítésével. Azt azonban érdemes tudni, hogy az emberek nagy része utálja amikor kupi van egy lakásban, melynek a képeit nézi az hirdetésben. Tegyél el minden személyes tárgyat a képek készítése előtt és kezd el a kacatmentesítést és az ingatlankeresést ezzel egyidejűleg. Ha eladod az ingatlant már úgyis jobb, ha kevesebb cuccal kell számolnod a költöztetés során.

Elérve a harmadik lépéshez, a költöztetéshez már tudnod kell, hogy a bútorok épsége és a gyors költözés kulcsa a szakemberek felkeresése. Ha viszont költöztető céget hívsz, akkor érdemes egy hónappal a költöztetés előtt időpontot foglalni.