Mi az ajtó szerepe?

Ha nincs ajtó, még nem teljes a ház. Lehet, hogy van olyan kultúra, ahol ez nem egy alap és valamilyen szőnyeggel válasszák el a szobák bejáratait, viszont ez elképzelhetetlen lenne Nyugaton. A mi esetünkben az ajtó nem csak, hogy az egyik legtermészetesebb elvárás, hanem ez már a stílusunknak, személyiségünknek, ízlésünknek is a kifejeződése.

Fontos természetesen megkülönböztetni a bejárati ajtót, a lakáson belül használt változataitól. A bejárati esetében a biztonság kapja a fő prioritást, majd ezt követi a megjelenés. Biztonság szempontjából a betörők elleni védelem a cél, míg megjelenés szempontjából a jó benyomás megvalósítása a látogatókban. A szobák közötti ajtónak az esztétikai szempontokon kívül a szigetelés a fő feladata. A segítségével lehet megteremteni a magán szférát is egy lakáson belül, ezért rendkívül fontos, hogy megfelelő legyen a hangszigetelése. Azonban hőszigetelés szempontjából is fontos szerepet tölt be, főleg a téli fagyos napokon, amikor igyekszünk a meleget valahogy bent tartani a szobában.

Attól viszont nem kell tartani, hogy nem fogunk találni számunkra optimális ajtót. Bőséges választék áll a rendelkezésünkre, olyan anyagból, színből és stílusból, amilyet csak szeretnénk. Ezt pedig tovább tudják fokozni a különböző design elemek, mint egy kis stílusos ablak vagy az ajtóba vésett mintázatok. Végül pedig azt tudjuk mondani, hogy az ár miatt sem kell aggódni, hiszen vannak már nagyon jó gyártmányok elérhető árakon. Ha pedig valaki egy különlegesebb típust szeretne, azok között is sok megfizethető ajánlatot lehet találni.