Múzeumból 5-ös: A Smartify több mint kétmillió festményről tanít új dolgokat

A Smartify a múzeumi audiotúra új, intelligens módja – amellyel otthonod kényelmében tudhatsz meg többet a világ csodás műremekeiről.

iPhone-od, iPaded vagy iPod touchod kamerájának segítségével az alkalmazás világszerte száznál is több képzőművészeti intézmény több mint kétmillió műalkotását képes felismerni. Csak szkenneld be az alkotást, és máris eléd tárul a mű történetét és ihletését taglaló audiokommentár vagy részletes leírás.

Szuper tipp: a funkció a híres műalkotásokról készített fotókkal is ugyanúgy működik. Próbáld meg beszkennelni például Van Gogh Csillagos éj című festményének bélyegképét webes böngésződből!

Egy alkalmazáson belüli vásárlással hozzáférést kapsz a legjobb múzeumok gondosan kiválogatott körsétáihoz. A Louvre műremekei például bepillantást nyújtanak a milói Vénusz, Da Vinci Mona Lisája és még egy tucat más nagyszerű műalkotás rejtelmeibe.

Sok túra ingyenesen elérhető. Ezeket az „Explore” (Felfedezés) oldal „Trending tours” (Népszerű túrák) pontja alatt találod.

A lábad helyett szívesebben túráztatnád az ujjaidat? Csúsztasd ujjad a képernyőn, és többek között máris a londoni Nemzeti Képtár, a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum, a Los Angeles-i County Museum of Art (LACMA), az amszterdami Rijksmuseum vagy a moszkvai Puskin Múzeum termeiben találod magad.

Amikor pedig ráakadsz egy műalkotásra, ami kifejezetten tetszik, az app még azt is eléd varázsolja, hogyan mutatna az otthonodban. Csak koppints a képernyő tetején lévő AR (kiterjesztett valóság) gombra, és máris ott lóg majd (virtuálisan) a faladon a felbecsülhetetlen értékű festmény.