Mi az a táblás kerítés?

Ha sétáltál már parkokban és ha láttál már kültéri sportlétesítményeket vagy játszótereket, kutyafuttatókat, akkor biztosan láttál már táblás kerítést, csak nem tudtad, hogy miről van szó.

Ezek az új típusú kerítések lényegében keretbe állított fémháló kerítések, melyek többféle kiszerelésben is elérhetőek a webshopok kínálatában, rendelésre gyártott, egyedi tervezésű darabok. Bár a fent említett esetben ez a pár táblás kerítés közterületeken kapott helyet, de egyre több helyen láthatjuk azt is, hogy magánépületek elkerítésére is használják őket.

Ezeket a modern megjelenésű kerítéseket két nagyobb csoportra oszthatjuk: a 2D és a 3D kerítésekre, melyek közt elsősorban az a különbség, hogy míg a 2D az egy függőleges, egyenes felületű fémkerítés, addig a 3D társa tartalmaz hajlításokat is, melyek még jobban megerősítik a táblás kerítés szerkezetét amellett, hogy esztétikusnak is hat ez a plusz hajlított rész a kerítésen. Ezen túl pedig térben is lehet növelni a kerítések méretét több egyforma háló összehegesztésével, mely révén még strapabíróbb lesz a táblás kerítés.