Melyik napvitorla ár az, amely kedvezőnek számít?

Ez egy olyan kérdés, amelyet gyakran feltesznek, és a válasz másabb, mint azt a legtöbb ember gondolná. Mivel a közelmúltban kitört Covid-19-járvány miatt egyre többen érkeztek olyan érdeklődők, akik szeretnének több kültéri területet elérni, úgy gondoltuk, a legjobb, ha válaszolunk erre a kérdésre, és betekintést nyújtunk abba, melyik napvitorla ár számít jónak.

Amikor legtöbbünknek az jut eszébe, hogy egy árnyékoló megoldást, például árnyékvitorlát telepítsünk a kertünkbe, legyen szó kereskedelmi vagy otthoni környezetről, azonnal eszünkbe jut a napfényben fürdő egzotikus úti cél, de a napvitorla ára is. Amire nem gondolunk sokszor viszont, az az erős széllökések, heves felhőszakadások és a viharos időjárás.

Magyarországon is előfordulhatnak nagyobb átlagos széllöketek, mint a kontinens többi részén is, jó pár nyári viharral. Az erős szél nagyobb terhelést jelent az árnyékolóra és annak rögzítésére. Ezért nem lehet úgy tervezni és felszerelni árnyékvitorlát, hogy ne vegyünk számításba egy dolgot, ez pedig a napvitorla ár.

Az pedig, hogy mekkora összeg számít optimálisnak ebben a kérdésben, teljes mértékben függ a mérettől, a kialakítástól, a helyszín elhelyezkedésétől, a telepítéstől, a szükséges specifikációtól és természetesen a kötelező műszaki visszaigazolástól. Egy professzionális napvitorla ára nem túlzottam költséges, viszont nem szabad arra sem számítani, hogy túl olcsón is megkapható. A napvitorla ár sok mindentől függ és először a preferenciákat kell tisztázni és az alapján keresni, hogy mi számít kedvezőnek ebben, viszont egy 5×5 méretű esetben, nyolcvanezer forint körüli összeg várható.

De amint tudjuk, fontos egy professzionális árnyékoló megtervezése és felszerelése, amely képes ellenállni az időjárás viszontagságainak, és amely megfelel az építési előírásoknak. De ez azt is jelenti, hogy jóval többet kell fizetnie a napvitorla áraként, mint amennyiért barkácskészletet vásárolna online.