Különböző szőnyeg típusok

Képzeljük el a terebélyes szőnyeg családfát, ahol megtalálhatók a futószőnyegek, az összekötő szőnyegek, a falvédők, a kis-és középméretű társaik, valamint a nagy és extra méretű kivitelezésig. Jelenleg az első két kategóriát szeretnénk kicsit átvenni, mit is takarnak pontosan és hova ideális elhelyezni őket.

Persze minden otthonnak megvan a maga elrendezési stílusa, de érdemes mégis egyfajta kisokossal rendelkezni az alapokat illetően. A futószőnyeg vagy összekötő szőnyeg ideális választás egy hosszabb átjáró, vagy folyosók beborítására. Persze, nem kell a házban feltétlenül az összes átjárót és folyosót beborítani velük, de lehetnek olyan terek, ahol egyszerre van szerepük, és elegánsan is mutatnak.

Vannak, akiknek azért is fontos a szőnyeg, mert melegebb hatást kelt, mint a sima burkolattal fedett padló, így szeretik kicsit felöltöztetni a padlót is valami kuckósabb megjelenéssel. Emellett ezt a típust vendéglátóhelyeken is előszeretettel használják, akár az asztalok által üresen hagyott közlekedő részeken. Stílusosan kell ezzel is bánni, mint mindennel, de a kellő ízlés mellett kiváló választást garantálnak. A falvédők inkább az idősebb generációra emlékeztetnek, náluk még szinte magától értetődő volt a falon egy ilyen. Akár a hálószobában, de akár más szobákban is.

Ennek funkciója van elsősorban, a hideg falrészt beöltöztetni valamibe, mint amikor egy poncsót rakunk a hátunkra. A falvédő egyszerre dekoratív, és nem kell, hogy nagymamás hangulatot keltsen, nagyon modern módon is lehet vele élni. Ugyanúgy, ahogy rég múlt korok divatja az öltözködésben is újra teret hódít, ez igaz a lakberendezésre is.

Hasznos arra is, hogy ha akár a kisgyerek nekidől a falnak, ne fázzon meg, védve legyen egy-egy hideg falrész. A Szőnyeg Textil oldalán számos kisebb vagy közepes, de akár nagy méretben is találhatunk választékot, melyet ugyanúgy használhatunk falvédőként is!