Az építőkocka, mint készségfejlesztő eszköz

A gyermekek csodálatos képzelőerője széles körben ismert. A csöppségek bármivel játszhatnak, beleértve az építőkockákat is, és remekül érzik magukat. A képzelet használata lehetővé teszi az új ismeretek megemésztését, elfogadását és megértését.

Ezt az eseményt a játék indítja el, amely olyan forgatókönyveket állít elő gondolataikban, amelyek segítik a gyerekeket, hogy közelebb kerüljenek a valóság megértéséhez.

Az építőkockát használó gyerekeknél sok minden megtanítható és javítható, amelyek többféle méretben, kiszerelésben és anyagból készülnek, hogy a gyerekek életkorának és jelenkori igényeinek megfelelően illeszkedjenek. A hatalmas, puha építőkocka a piciknek, a valamivel kisebb műanyag kockák pedig azoknak valók, akiknek már kijött a foga. A kisebb darabok és a LEGO kockák olyan egyéneknek valók, akik már szándékosan játszanak az ilyen játékokkal, vagyis azoknak, akik nem eszik meg vagy vágnak fejbe valakit velük, hanem aktívan építenek belőlük valamit az elméjükkel. Történeteket találnak ki, és repülőgépeket és otthonokat hoznak létre belőlük.

Az építőkocka darabok segítségével a gyerkőcök különböző színekre és formákra nevelhetők, illetve fejleszthető a kézügyességük és mozgásképességük. Hosszú távon ezen az úton terelhetjük a gyerekeket a lakberendezés felé, ami akkor is létfontosságú lesz számunkra, ha nem hivatásként akarják folytatni, de a saját házunk berendezése során ehhez szükséges készségekre van szükség. Ezért rendkívül számos oktatási intézményben és otthonban megtalálható a gyerekeknek szánt építőkocka.