A vízálló laminált padló létrehozása

A vízálló laminált padló szépségét minden otthonban az a tény alakítja, hogy kemény fa kinézetű, megfizethető és könnyen telepíthető. Ezzel a padlóburkolattal minden gond nélkül elegáns otthont kaphat. Az egyetlen hátránya, hogy a sima változat, amely nem vízálló, az hajlamos a vízkárokra.

Mivel a laminátum többnyire MDF alapanyagokból készül, hajlamos a víz felszívására. Míg eleinte nehéz észrevenni a vízkárokat, idővel a padló kezd felduzzadni, és végül szétesik. Hogyan lehet vízálló laminált padlót létrehozni? Olvasson tovább, hogy megtudja!

 

Használjon poliuretánt fedőrétegként.

A ténylegesen és alapból vízálló laminált padló telepítésén kívül ez a leghatékonyabb módja annak, hogy megvédje a normál típusú laminátumot a vízkároktól. Még ha ez nem is gondoskodik a deszkák közötti résekről, a poliuretán fedőréteg megvédi a padlólemezeket. Fontos megjegyezni, hogy a gyártmány vékony gyantaréteggel rendelkezik, amelyhez a poliuretán esetleg nem tapad jól. Ennek a rétegnek a lecsiszolása szintén nem megoldás, mivel csak tönkreteszi a padló esztétikai szépségét. A poliuretán legjobb felmosása felmosórongyon keresztül történik, amely lehetővé teszi, hogy az egyik réteg először megszáradjon, mielőtt felrakna egy másikat.

 

Zárja le a reteszelő rendszereket

A két deszka találkozásánál elhelyezkedő rés, ha nem zárják le, növelheti a padló vízkárosodásának mértékét. A padlótömítő használata előnyös, mivel nem ragassza fel teljesen ezeket a réseket, így javítás esetén a padló felemelése egyszerű feladat lesz. A laminált padlótömítő felhordásakor az idő kulcsfontosságú, mivel a legtöbb hajlamos gyorsan megszilárdulni. Tisztítsa meg a lehető leghamarabb, hogy tiszta és rendezett kilátást érjen el, és elkerülje a szárított tömítőanyag csomóit a már vízálló laminált padlón.

 

Használjon krétát a hosszabbító résekhez.

A laminált padlóburkolatoknál általában a hosszabbító rések a leginkább hajlamosak a vízkárokra. Bármilyen kicsik is ezek a rések, a kiömlések és szivárgások mindig áthaladnak, és végül felhalmozódnak. Ha ezeket a hézagokat nem tömíti el, a víz beszivároghat a padlólapokba. Mivel a szilícium rugalmas, a gyártmány továbbra is képes megtartani a páratartalmat.

 

Ezekkel a tippekkel megvalósítható a saját készítésű vízálló laminált padló, az viszont igaz, hogy sokkal egyszerűbb, ha alapból ilyen típust vásárol az ember.