2+1 konyhafelszerelés az egészségesebb életmódhoz

Az egészséges életmód most sokak számára aktuális téma, kérdés – a kulcs azonban a szebb testalkat eléréséhez nem feltétlenül a mozgásban áll, bár ez is egy kihagyhatatlan eleme az életmódváltásnak.

Emellett viszont azt is fontos figyelni, hogy milyen étkezési szokásaink vannak. A pocakunk békéje és megfelelő telítettsége hozzásegíthet minket ahhoz, hogy fogyjunk és egészségesebbek legyünk. Az egészségesebb étkezéshez pedig 2+1 olyan konyhafelszerelés kell majd nekünk, melyek garantáltan meg fogják könnyíteni az életünket.

Az első, az a konyhai mérleg, mely egy alapvető konyhafelszerelés, mely minden egyes háztartásban helyet kell, hogy kapjon. Érdemes mindig kimérnünk, hogy megfelelő mennyiségben fogyasszuk-e a kenyeret, a húsfajtákat. Sokan nem tudják, de a túl sok fehérje fogyasztás is eredményezhet súlygyarapodást, ahogy a túl kevés szénhidrát bevitel is oda vezethet, hogy végül nem lesz elég energiánk és elhízunk.

A második az alapvető fontosságú konyhafelszerelések között a turmixgép. Egy jó turmix, smoothie jó hatással tud lenni a szervezetünkre, különösen vitaminpótlás tekintetében lehet előnyünkre, ha rászoktatjuk magunkat a házi készítésű gyümölcsfacsarásra. Sok olyan konyhafelszerelés van a piacon a turmixok közt is, melyek multifunkcionálisak, 3 az 1-ben turmixok, botmixerek, amelyekkel még változatosabb és különlegesebb fogásokat fogunk tudni készíteni, például zöldségalapú szendvicskrémeket.

Az utolsó pedig egy jó wok edény, melyben mindenféle zöldséges és húsos fogások, raguk készülhetnek. A párolt zöldségek korát éljük, mikor számos különféle mix kapható a boltban és dobható össze könnyűszerrel otthon saját kezűleg is. Érdemes ezekkel is kísérletezni, ha eldöntöttük, hogy teszünk az egészségünkért.